Sopa de caçao |
De bezienswaardigheid is het kasteel uit de 13e Eeuw, het kasteel kunt u reeds in de verte zien opdoemen. In Beja is een wandeling door de smalle oude straatjes en ene bezoek aan de Convento da Conceiçao de moeite waard.
Strandvakantie aan de kust van Alentejo. De kuststreek van Alentejo is nog steeds een geheime tip.
In vergelijking met andere vakantie gebieden in Portugal, vindt u hier nog idyllische stadjes omgeven door een prachtig landschap. Het hele kustgebied van Sines tot Sagres staat onder natuurbescherming sinds 1988, daardoor bleef de regio verschoond van het massatoerisme.
De keuken van Alentejo is stevig en gedurfde wijnen. Specialiteiten zijn o.a. de gevulde Sopa Alentejana en de rijke vissoep Sopa de Caçao, u moet ze proberen. Het meest bekende gerecht is Porco à Alentejana, varkensvlees met mosselen en uien, die is op smaak zijn gebracht met wijn en koriander. Heerlijke kaas vindt u in Évora en Serpa. Andere culinaire hoogtepunten van het gebied zijn de olijfolie en de zoetwaren uit Elvas.
Sinds het einde van de jaren tachtig staan ook de wijnen van de Alentejo in de schijnwerpers. In het mediterrane klimaat van de regio gedijen krachtige wijnen, die goed combineren met hartige gerechten uit de Alentejo. Wijnbouw vindt plaats in acht regio's: Portalegre, Borba, Redondo, Reguengos, Vidiguera, Évora, Moura en Granja-Amareleja.