Vakantie in Lissabon, moderniteit en historische pracht

Lissabon
Lissabon is tegenwoordig de moderne hoofdstad van Portugal, een land dat niet langer als een armenhuis van West-Europa kan worden beschouwd.  In Groot-Lissabon wonen momenteel ongeveer 3.000.000 inwoners. De trotse stad houdt vast aan haar tradities. Zo goed als het nu gaat in Lissabon, ging het eigenlijk sinds de expansiefase van de Portugese kolonialisme in de 15e en 16 Eeuw niet meer. Toen was Lissabon het centrum van een imperium met talloze bezittingen over de hele wereld.
Ontdekkingsreizigers verlieten met grote zeilschepen de stad aan de Portugese westkust om nieuwe landen te ontdekken. De legendarische Vasco da Gama werd rijk, anderen kwamen nooit meer terug. De rijkdom in dit tijdperk ( " Gouden Eeuw " ) wordt weerspiegeld in het centrum van de stad, met name in de wijk Belem. Het indrukwekkende plein  Praça do Comercio, het voormalige marktplein,  is nog steeds het belangrijkste plein van de stad. Het wordt  aan drie kanten geflankeerd door overheidsgebouwen.  Een marmeren trap leidt direct naar de Atlantische baai van de Rio Tejo, waar ooit de terugkerende matrozen werden ontvangen.
Terug in de tijd van de rijkdom kunt u het beste in de wijk Belem. Een hoogtepunt is het fort en de vuurtoren  Torre de Belem. Het is het symbool van Lissabon en het fungeerde ooit als het verdedigingsgebouw van de haven. Een ander indrukwekkend gebouw is het Hieronimus klooster (Mosteiro dos Jerónimos). Aan het eind het eind van de 15e Eeuw werd de opdracht tot de bouw verstrekt door Manuel I en het duurde vijftig jaar voordat het was afgebouwd.  Het wordt beschouwd als het meest interessante gebouw in Lissabon en vertegenwoordigt de oorspronkelijke Portugese Manueline architectonische stijl van die tijd. Bijzonder interessant zijn de prachtige zuidelijke portaal en het graf van Vasco da Gama. Vlakbij de jachthaven vindt u het monument, Padrão dos Descobrimentos, ter nagedachtenis van de ontdekkingsreizigers. Op het 52 meter hoge ietwat dikke monument, de namen van vele Portugese ontdekkingsreizigers. Met de lift kunt u naar boven, waar u werkelijk een prachtig uitzicht over de stad heeft, de leuning is overigens vrij hoog, zodat kinderen de hulp van hun ouders nodig hebben.
Het Expo Park trekt sinds 1998, zowel nationale als internationale toeristen aan en is geliefd bij kinderen en volwassenen. Het Parque das Naes is tegenwoordig het middelpunt van concerten, sportevenementen en tentoonstellingen. In het winkelcentrum Vasco da Gama wachten meer dan 160 winkels op u, maar ook op uw kinderen.  Kinderen kunnen zich namelijk in komische auto's door hun ouders voort laten duwen door de winkelstraatjes, maar misschien willen ze toch liever naar de haaien. Het Oceanarium van Lissabon, is de grootste zoutwater aquarium van Europa.  De sprong naar moderniteit wordt aangetoond door het Expo Park, maar ook door de ontwikkeling van diverse buitenwijken, die zijn veranderd in moderne zakenwijken.
In Lissabon komen historische pracht en moderniteit samen. Geniet en laat u verassen in deze miljoenenstad.