Nazaré vissersdorp aan de Atlantische kust

Het kleine vissersdorp Nazaré ligt direct aan de Atlantische kust van Portugal, ongeveer 100 kilometer van Lissabon. Nazaré bestaat uit drie delen, waarvan het moderne gedeelte langs het strand loopt.

Als u via het strand naar de indrukwekkende kaap, genaamd Sitio wilt gaan kunt u dit te voet doen, maar met de de berglift is het een stuk eenvoudiger.

Voordat Nazeré erg belangrijk werd voor het toerisme, was Nazaré alleen bekend als pelgrimsoord.  De pelgrims hebben voor de welvaart in de kerkgemeenschap gezorgd. Tegenwoordig komen veel toeristen, vakantiegangers en gelovigen naar Nazaré, dat zelf zo'n 10.200 inwoners telt. De gelovigen brengen regelmatig een bezoek aan de Abdij van Alcoba.

Naast het toerisme leven de inwoners van Nazaré nog steeds van de visserij. De vissershaven is in de jaren tachtig volledig gerenoveerd en uitgebreid. Voor de vakantiegangers is het beschermde en 2 kilometer lange zandstrand de grootste attractie van Nazaré, voor veel bezoekers is het echter gewoon een belangrijke pelgrimsoord.

Vakantie in Nazaré betekent ontspanning, weg uit de dagelijkse routine en stress, of u alleen reist of met de familie, u zult veel plezier beleven aan uw verblijf in Nazaré. In Nazaré is er veel te ervaren en te ontdekken. Ongerepte landschappen, de warme gastvrijheid van de mensen, bezienswaardigheden en cultuur wachten op u. Bezienswaardigheden en cultuur kunt u ook verwachten in  Praia Da Areia Branca (Lourinha), Torres Vedras of Mealhada.

Vrij en ongebonden kunt u de de regio verkennen met de huurauto. Tijdens uw reis ontdekt u tot nu toe verborgen schoonheden in de natuur van de regio. Maak Marceira, Espinho of Praia De Mira (Mira) tot uw bestemming. Zo ontdekt u Portugal van de mooiste kant!