Alentejo vakantie ten zuiden van de Taag in Portugal

Alentejo
Ten zuiden van de rivier de Taag en ten noorden van de Algarve ligt de Alentejo. Heuvelachtige landschappen, knoestige kurk eiken en olijfbomen zijn kenmerkend voor deze regio. Rivieren en meren bedekken de Alentejo als een netwerk en zorgen ervoor dat haver en tarwe velden worden voorzien van voldoende water. De Alentejo staat bekend als een belangrijke regio voor de voedselvoorziening. Alentejo beslaat bijna een derde van de oppervlakte van Portugal en is tegelijk het dunst bevolkt.

Het grotendeels vlakke landschap is ideaal voor lange wandelingen en trektochten. Naar het noordoosten wordt het heuvelachtig en bergachtig. Tussen de velden en weiden verschijnen de dorpen en hun huizen met witgekalkte gevels in het zonlicht. De architectuur van de woningen is koel en eenvoudig. Alleen de traditioneel gekleurde kozijnen van deuren en ramen zorgen voor kleurrijke accenten. De kerken zijn meer uitbundig, stralen meer en zijn rijk uitgedost.

In de zomer zijn de dagen in de Alentejo super heet, terwijl het 's nachts afkoelt tot een aangename temperatuur. In de winter is het meestal erg koud. Het harde leven in de Alentejo is letterlijk geschreven op het gezicht van zijn bewoners. Jongeren migreren vaak naar de grote steden, zodat alleen de ouderen blijven. De zon heeft diepe groeven in hun gezichten gegraven. In de Alentejo zijn niet veel bezienswaardigheden. Tijdens een ontspannen vakantie in een huisje in de regio, zult u snel de stilte en de eenvoud van de regio weten te waarderen. Zeker op dagtochten naar de steden of naar de kust, of tijdens het wandelen of fietsen en tijdens het bezoeken van traditionele feesten kan niemand meer om de sfeer van de Alentejo heen.