De Azoren, vakantie tussen Europa en Amerika

De Azoren
De Azoren verwijzen naar een groep van negen eilanden, die in de Atlantische Oceaan liggen tussen Europa en Noord-Amerika. In het westen liggen de eilanden Corvo en Flores. Meer centraal de eilanden Faial, Pico, Sao Jorge, Graciosa en Terceira. In het oosten naast het eiland Santa Maria, ook het belangrijkste eiland van de Azoren, São Miguel. De omstandigheden op de eilanden zijn zeer verschillend. Vanwege de ligging in de Atlantische Oceaan zijn de Azoren voor Europa weer bepalend.

Iedereen heeft wel eens gehoord van het Azoren hoge druk gebied.
De Azoren werden in 1427 door de Portugezen ontdekt. De oppervlakte van de Azoren is 2.300km ² en met 2.400 meter is gelijknamige vulkaan op het eiland Pico, het hoogste punt van Portugal.

Als u op vakantie wilt naar de Azoren, kunt u dit alleen doen per vliegtuig. De beste reisperiode voor een vakantie zijn de maanden van juli tot oktober. De Azoren zijn niet een typische toeristische bestemming, hier geen drukte en stress. Het gaat er eerder vriendelijk en gemoedelijk aan toe, die vooral wordt veroorzaakt door de inheemse bevolking. In Ponta Delgada, Angra of Horta kunt u prima winkelen en zo ook de bevolking beter leren kennen.
Wandelliefhebbers krijgen op de Azoren tijdens hun vakantie zeker waar voor hun geld. Talloze indrukwekkende kraters, diepblauwe meren en bloeiende bloemen zullen u betoveren tijdens diverse wandelingen. Het eten op de eilanden is zeer goedkoop en voedzaam. De belangrijkste voedingsmiddelen zijn kaas en vis. Visliefhebbers kunnen genieten van de grote verscheidenheid aan vissoorten.

Het nationale gerecht Bacalhau, stokvis kan op verschillende manieren worden bereid. De vele soepen en stoofschotels zijn ook zeer aan te bevelen.
De Azoren zijn de moeite waard als vakantie bestemming, alleen al voor de de rust en sereniteit op de weelderig groene eilanden.