Viseu heerlijke vakantie in Portugal

Degenen die Viseu hebben gekozen voor hun vakantie, brengen een heerlijke vakantie door in het noorden van Portugal. De stad ligt op ongeveer 90 kilometer van de kust. Echt koude temperaturen kennen de lokale bevolking niet, omdat de waarden op de thermometer zelden onder de 8 graden Celsius dalen, zelfs in de winter.

De stad is ingebed in een idyllisch landschap en betoverd door zijn historische schatten, traditionele volksfeesten en culinaire hoogstandjes. In het gelijknamige district worden fluweelachtige wijnen gemaakt die het gehemelte prikkelen. Sommigen bereiken zelfs topkwaliteit. De uitgestrekte wijngaarden worden vergezeld door wild romantische dennenbossen, waar kristalheldere rivieren stromen.
Achter de westelijke grens van het district Viseu begint de bergketen Serra do Caramulo, die een hoogte van 1.075 meter bereikt. Het is bekende om zijn gezonde bronwater, schilderachtige leisteen dorpjes en aromatische honing met een gouden gloed.

Als u een speciaal avontuur op uw vakantie in Viseu plant, beklim dan eens de hoogste top van de bergen op een zonnige dag. De Caramulinho biedt een adembenemend uitzicht op het verre Stern-gebergte. Het zonovergoten landbouwgebied en de weelderige groene weiden zijn niet alleen een sierlijke achtergrond voor de prachtige stad Viseu, maar brengen ook echte culinaire hoogstandjes. Proef de pittige gerookte ham en drink een glas mousserende parelwijn uit de regio.

Het district Viseu heeft een verscheidenheid aan attracties. Het centrale punt is het historische plein Adro da Sé in de stad Viseu met zijn rijkelijk versierde rococo-kerk Igreja da Misericórdia. 
De imposante kathedraal Sé Catedral de Viseu dateert uit de 13e eeuw.  Liefhebbers van wijn genieten van een wijnreis door Solar do Dão en wie ontspanning zoekt, vindt een oase van rust in de thermale bronnen in São Pedro do Sul.  Het water zou een natuurlijk helende werking moeten hebben. Vakantiegangers met reuma, ademhalingsproblemen en huidproblemen bezoeken tijdens de vakantie graag de oude bron met de moderne apparatuur. Prachtige herenhuizen en paleizen vindt u in Sernancelhe.  Het heiligdom Nossa Senhora da Lapa is een pelgrimsoord ter nagedachtenis aan de plaatselijke patroonheilige. In Aldeia da Póvoa Dão en in Aldeia da Pena kunt u de beroemde leistenen huizen bewonderen die getuigen van de middeleeuwse geschiedenis van deze noordelijke regio van Portugal. Natuurliefhebbers en wandelaars worden aangetrokken door het reservaat Reserva Botânica de Cambarinho. Het heeft de grootste aantal rododendrons in Europa. In de maanden mei tot juni verandert het 24 hectare grote bergachtige gebied in een zee van paarse bloemen.

Een prima camper plek is Area de Serviço, Av. Europa, 3510-073 Viseu (maximaal aantal plaatsen 8)parking bij de rechtbank - grote plaatsen naast het servicepunt - monorail naar historisch centrum 150 meter. GPS: N 40.66476, W 7.91628 / N 40°39'53", W 7°54'59".