Cascais zon, zee en bezienswaardigheden in Portugal

Cascais, een van de belangrijkste badplaatsen in Portugal. Cascais ligt direct aan de centrale westelijke Portugese kust slechts een klein eindje rijden van Lissabon, Cascais Portugal is doordrenkt van geschiedenis en biedt naast natuur ook hoogtepunten op het gebied van de architectuur.
Kilometer na kilometer wend de ruige gouden kustlijn weg ten noordwesten van Lissabon, van de monding van de Taag en richting Cascais, het meest westelijke punt van het vasteland van Europa. Cascais weet geschiedenis, archeologie, architectuur en de natuurlijke schoonheid te combineren tot een boeiend geheel. Bezoekers komen jaarlijks terug aar de hotels in Cascais, zelfs de inwoners van Portugal weten juist deze plaats te waarderen. Ze komen uit alle delen van het land, ze komen om de gastronomische geneugten van de visrestaurants te proeven, ze aanschouwen of maken gebruik van de nieuwe jachthaven, ze verkennen het architectonische museum en ontspannen op de gouden stranden. Steeds meer buitenlanders volgen hun voorbeeld en brengen ook graag een bezoek aan Cascais.
Er zijn zo veel dingen te doen in Cascais, dat het moeilijk is om ze allemaal op te noemen.
Er zijn vele aantrekkelijke en levendige stranden in Cascais. De stranden in Cascais variëren van baaien met rustige turquoise wateren tot torenhoge kliffen en rotsen, die de westelijke Portugese kust beschermen tegen de niet aflatende Atlantische golven. Neem de tijd om de schilderachtige oude stad te verkennen met zijn vele herenhuizen. Cascais in Portugal is een ideale uitgangspunt voor het verkennen van het Sintra-Cascais natuur park. Cascais is ook een favoriete bestemming voor golfers.
Het nachtleven in Cascais is levendig en gevarieerd en biedt voor elk wat wils. Europa's grootste Casino vindt u ook in Cascais.  Hotels vindt u in alle prijsklassen in Cascais, maar ook exclusieve hotels, statige herenhuizen en zelfs gerestaureeerde paleizen. Cascais Portugal is een plaats van magie, mythen en mysterie, ervaar het zelf en breng eens een bezoek aan deze fantastische plaats.