Costa da Caparica stranden nabij Lissabon

Costa da Caparica is een klein stadje aan de Atlantische Oceaan, ten zuiden van de rivier de Taag ongeveer 15 kilometer van het centrum van Lissabon. Costa da Caparica is bekend en zeer populair in de zomer, omdat u juist hier enkele van de beste stranden in de directe omgeving van Lissabon kunt vinden.

De stranden zijn bekend onder de naam playas de Costa de Caparica, die zich uitstrekken van ten zuiden van de monding van de rivier de Taag tot aan het kleine dorpje Fonte da Telha, waar u ook nog een aantal wilde en moeilijk bereikbare stranden vindt dichtbij de zone van de Sierra da Arrabida.

Het dorp Costa da Caparica behoort tot de gemeente Almada en ligt ten noorden van de lijn van de stranden, een paar kilometer van de monding van de rivier de Taag. Als u in deze zone wilt verblijven, zijn er enkele familie hotels, kleine campings en particuliere woningen die kamers te huur aanbieden.

Met de auto kunt u elk strand tussen de Costa da Caparica en Fonte da Telha bereiken. Het enige waar u rekening mee moet houden is de enorme wachtrij van voertuigen op de brug Puente 25 de Abril, om terug te keren naar Lissabon in de namiddag op een zomerse dag in het hoogseizoen. daarnaast is er in de zomer een klein treintje (bijna een speelgoedtreintje), die u in staat stelt om van het ene naar het andere strand te geraken.
Hieronder vindt u een overzicht van de stranden van de Costa de Caparica.
Van noord naar zuid, vanaf de rivier de Taag, zijn dit de stranden die deel uitmaken van de Costa da Caparica:

  •  Sao Joao de Caparica is het meest noordelijke strand van de Costa de Caparica, direct na de monding van de Taag.  Het biedt een verre uitzicht over Lissabon en de rivier mond, het is er vrij rustig omdat toeristen liever naar de zuidelijke stranden gaan.
  • San Joao de Caparica Sur is het volgende strand, dat vooral wordt bezocht door degenen die verblijven op de campings in de regio.
  • Playa da Vila da Costa, is een klein strand en erg geliefd bij surfers. Het strand ligt in de buurt van het centrum van de Costa da Caparica en de beroemde Rua dos Pescadores. Goede bars en restaurants vindt u in de buurt.
  • Playas de Terras da Costa Sul en Acacias Norte, zijn hoofdzakelijk familiestranden, veel kinderen en diverse sportmogelijkheden.
  • Playas de las Acacias en las Acacias Sur, zijn stranden voor een jong publiek, veel bars en een lokaal nachtleven.
  • Playa dos Medos, voor degene die op zoek is naar plezier op ieder moment van de dag. U vindt er een aantal bars en trendy dico's zoals Waikiki en Borda D’Água. Een interessante strand tijdens de dag.
  •  Playa dos Medos Sur heeft dezelfde sfeer en levendigheid als zijn noordelijke buurstrand. Als u wilt leren kitesurfen is dit ook de aangewezen plek.
  • Playa de Fonte da Telha is het laatste strand dat behoort tot de Costa da Caparica en aan de poort van de Serra da Arrábida. Familair en goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Het strand is een grote zandvlakte, met zeer blauw water.


Er zijn twee directe buslijnen van Lissabon naar de Costa de Caparica: de lijnen 161 en de 153. Beide behoren tot de onderneming Transportes Sul do Tejo en vertrekken vanuit het noorden van Lissabon.