Aveiro het Venetië van Portugal

Als u op zoek bent naar romantiek in een schilderachtige omgeving, moet eens tijdens uw vakantie in Portugal naar Aveiro. De stad is gelegen in de Portugese subregio Baixo Vouga wordt niet voor niets ook wel het Venetië van Portugal genoemd, want er zijn net zoveel boten en kanalen als in de Italiaanse stad.

Natuurlijke lagunes, een mooie architectuur en de kleurrijke boten maken Aveiro tot een bijzondere stad. Aveiro is gelegen tussen de Atlantische Oceaan en de omliggende bergen.  Dit betekent prachtige landschappen, een brede kuststrook en prachtige parken en tuinen. Het is leuk om de stad te verkennen. De oude stad is perfect voor een wandeling met zijn historische gebouwen en oude kasseien. In Aveiro vindt u kleine winkels, restaurants en galeries en een bruisend nachtleven. U kunt met gemak één of meerdere nachten verblijven in Aveiro, via deze link vindt u vele accommodaties.

De culinaire keuken van Portugal is zeer divers. Vooral de keuken van Aveiro kent vele specialiteiten, die u zeker moet proberen. Beroemd is de Mercado do Peixe, de grote vis markt in het centrum van Aveiro.  Hier wordt niet alleen in verse vis gehandeld, maar u kunt er ook heerlijke visgerechten proeven. Een bekende specialiteit zijn de ovos moles, een zoetigheid gemaakt van eigeel, suiker en amandelen, die smelt in uw mond. De zoete ovos moles worden verkocht in hele kleine, traditioneel beschilderde houten vaatjes. De afbeeldingen zijn motieven uit Aveiro, met name bootjes en vuurtorens. De lokale wijnen zijn uitstekend en niet alleen een must voor alle wijnkenners. De wijn laat zich uitstekend combineren met het traditionele gerecht van speenvarken en groenten.

De lagunes en boten zijn de belangrijkste attracties in Aveiro. Degene die de betoverende stad uit een ander perspectief wil zien, moet een rondvaart op één van de kleurrijke boten maken. 
De porseleinfabriek Vista Alegre is niet alleen voor porselein liefhebbers een mooie interessante bestemming, ook de vuurtoren in Praia da Barra, de oudste vuurtoren in Portugal mag niet ontbreken op uw programma.

Ontspanning en recreatie bieden de twee naburige steden Luso en Curia. Daar ontspringen de warmwaterbronnen en het natuurlijke landschap is prachtig.