Algarve Tavira hotels en appartementen

Wil je verblijven op één van de mooiste plekken van de Algarve? Kies dan voor een vakantie in één van de fijne appartementen van Cabanas Park Hotel in Tavira. Dit fijne 4-sterrencomplex ligt in het hart van het prachtige natuurpark Ria Formosa, aan een adembenemende lagune. 




Maria Nova Lounge Hotel is rustig gelegen, op een heuvel en op korte loopafstand van het gezellige centrum van Tavira. Dit Only Adult hotel biedt je alle faciliteiten om helemaal tot rust te komen, zoals comfortabele kamers en een roof top bar met panoramisch uitzicht over Tavira. In Tavira en omgeving vind je tal van bezienswaardigheden, zoals het natuurpark Ria Formos.




Het ruim opgezette Pedras da Rainha ligt direct naast Cabanas, een typisch vissersstadje, waar je als een echte Portugees je boodschapjes kunt doen en vis kunt kopen op de visafslag. Maar ook aanschuiven bij één van de restaurantjes aan de kleine boulevard kan hier.




Vila Gale Tavira ligt aan de oever van natuurgebied Ria Formosa, in het centrum van de kunststad Tavira. Deze gunstige locatie biedt de mogelijkheid om uitstapjes te maken naar het centrale plein Praca da Republica, de Romeinse brug, het historische Tavira Kasteel en de prachtige Misericordia Kerk.







Het authentieke Vila Gale Albacora heeft een opvallende architectuur. Het hotel is namelijk gevestigd in een oud 'tonijnvisserij kamp' en hierdoor is een verblijf in dit hotel ook meteen een culturele ervaring. De oude kapel en het museum over tonijnvisserij zijn twee unieke trekpleisters van het hotel.




Het adults only hotel Maria Nova Lounge heeft kort geleden een complete renovatie ondergaan. Het hotel heeft naast een moderne inrichting en riante kamers, een perfecte ligging aan de rand van het gezellige oude centrum Tavira. In het typisch Portugese centrum valt genoeg te zien, het heeft namelijk een rijke geschiedenis.




Hotel Rural Quinta do Marco is een 4 sterren accommodatie gelegen in Tavira in Portugal.  Hotel Rural Quinta do Marco beschikt over de volgende faciliteiten: airco, bar, fietsverhuur, zwembad buiten, restaurant, kluisje, kleinschalig, wifi.







De stilte en de rust reiken er tot diep in de vallei van de fruitbomen. Ik ben neergestreken op de eeuwenoude boerderij van de familie Chaves, genaamd Fazenda Grande. Dochter Conceição had me uitgenodigd om langs te komen. 





Tavira is een badplaats, een kleine stad en een uitgegroeid vissersdorp. Tavira bestaat uit twee delen aan weerszijden van een rivier. Het centrum ligt aan beide zijden van de rivier en is door een brug met elkaar verbonden. In de plaats is een vrij groot historisch deel met kerken, pleinen, een kasteel en op traditionele wijze betegelde huizen. In het centrum is een groot plein met terrassen en het gemeentehuis dat een grote galerij met witte bogen heeft. Aan de zeezijde zijn een wad gebied, een rivier en een groot strand op het eiland Ilha de Tavira dat per boot te bereiken is. Deze maken alle deel uit van het beschermd natuurgebied Ria Formosa.