Algarve Alvor hotels en appartementen

Alvor Baia is een vrij nieuw complex dat zeker aan al je verwachtingen zal voldoen. Het is een modern hotel met aandacht voor interieur, service en biedt vele gemakken voor het hele gezin. Het prachtige zandstrand is gemakkelijk per gratis shuttleservice te bereiken.







Clube Alvor Ferias is een vriendelijk en charmant resort in Alvor en vlak bij het strand. De studio's en appartementen zijn goed uitgerust en bieden ruimte voor het hele gezin. Met activiteiten overdag en entertainment in de avonden is er genoeg te doen voor alle leeftijden. 





Cheerfulway Clube Brisamar is rustig gelegen in een mooie groene omgeving. Het ruim opgezette complex beschikt over een heerlijk zwembad en mocht je geen zin hebben om te koken dan kun je voor een maaltijd of een snack terecht bij het restaurant of de snackbar. In het gezellige Alvor, op ca. 1,2 kilometer, vind je winkeltjes en restaurantjes.




In het gezellige centrum van Alvor vind je het nieuwe hotel Agua Alvor Jardim. Dit kleinschalige hotel beschikt over een zwembad, een restaurant, een bar en moderne kamers. Vlak bij het hotel vind je tal van winkels en restaurants en het prachtige strand ligt op ongeveer 900 meter.





Pestana Blue Alvor is een heerlijk 5-sterren All Inclusive hotel, ideaal voor gezinnen. Het hotel is uitgerust met tal van uitstekende faciliteiten. Wat dacht je van een Spa Center met onder andere een sauna en Turks bad, diverse restaurants, 4 buitenzwembaden en animatie voor jong en oud.




Je strekt je nog eens lekker uit op het ligbed. Je laat je blik dwalen over de Atlantische Oceaan en het brede strand. Pestana Dom João ligt vlak achter je, in een grote groene tuin met palmbomen en zwembaden.








Hotel Pestana Alvor Praia heeft het goed voor elkaar. Direct aan één van de mooiste stranden van de Algarve. Waar de ligbedjes al voor je klaar staan. Als onderdeel van de bekende Portugese Pestana keten verstaat dit hotel haar vak.

Prainha Village is de ideale plek voor familievakanties. Een groots opgezet vakantiepark met veel groen en een fantastische ligging aan zee. De huisjes zijn zeer ruim en voorzien van alle gemakken.




Bent u op zoek naar een populaire badplaats met een sfeervol centrum, dan is het plaatsje Alvor in Algarve echt iets voor u. Alvor is een vissersplaatsje met een kleine gezellige oude kern, smalle straatjes, historische gebouwen en de vismijn met prachtig uitzicht over de rivier de Alvor. Tussen deze rivier en de grillige rotsen ligt het brede zandstrand. De moderne wijk van Alvor heet Torralta. Hier vindt u de meeste accommodaties, restaurantjes, leuke winkeltjes, discotheken, barretjes en een casino.
Het strand van Alvor bestaat uit zand, de zeebodem loopt vrij geleidelijk af, wat veilig is voor kinderen. Aan de ene kant van het strand vindt u hoge zandsteenrotsen en aan de andere kant treft u lage duinen. Op het strand zijn ligbedden met matrasjes en parasols en/of zonneschermen te huur, zodat u zich tijdens uw strandvakantie van niks iets hoeft aan te trekken. Het Tres-Irmaos strand is eveneens een zandstrand, maar dit wordt door rotspartijen opgedeeld in kleinere strandjes. Wilt u na een dagje zonnebaden graag winkelen en genieten van overheerlijke gerechten? Dan kan u terecht bij een van de vele leuke winkeltjes, markten en barretjes. 


Aan de Algarve heerst een mediterraan klimaat, waardoor de zomers in Alvor heerlijk warm zijn. Geniet van talrijke zonuren en een gemiddelde temperatuur van 25 graden met uitschieters in juli en augustus tot boven de 29 graden. Neem op z’n tijd een verfrissende duik in zee met een gemiddelde temperatuur van 16 graden in het voorjaar, oplopend tot 21 graden in de warmste zomermaanden. Hét klimaat voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie in de Algarve! 


In de nabijheid van Alvor zijn volop mogelijkheden om uitstapjes te doen. Denkt u daarbij aan het ten westen van Alvor gelegen plaatsje Praia da Rocha, waar u sporen van de vroegere Moorse overheersing kan terugvinden. Wat ook zeker niet op uw lijstje mag ontbreken is de vulkanische bergketen in de bergen van de Serra de Monchique. Snuif wat cultuur in de oude Moorse hoofdstad Silves, prachtig gelegen aan de voet van het Monchique-gebergte. In het plaatsje Loulé kan u op zaterdag naar de drukbezochte markt waar het heerlijk struinen is langs de kraampjes met allerhande koopwaar. Mogelijkheden genoeg tijdens uw vakantie in Alvor.