Carvoeiro populaire vakantiebestemming in de Algarve

Carvoeiro
Op veel kaarten is Carvoeiro in de Algarve ( 60 km ten westen van Faro ) slechts te vinden met een vergrootglas. Het gezellige kustplaatsje Carvoeiro is een populaire bestemming in Portugal. 

Vooral Duitse en Nederlandse stamgasten houden van het voormalige vissersdorpje met de witte huizen, gebouwd op de goudkleurige klippen. Velen hebben er zelfs hun eigen villa aan zee. 

Ondanks de populariteit van Carvoeiro, heeft men gelukkig niet besloten om met de gebouwen de lucht in te gaan, de plaats is nog steeds overzichtelijk en hoogbouw vrij. Er zijn veel minder hotels dan gezinsvriendelijke appartementen en woongebieden met veel groen. Het maakt niet uit waar u verblijft alle wegen leiden naar het centrale plein, bij het kleine lokale strand, waar zich vissers en toeristen het strand delen.

 Zelfs de taxi standplaats,de toeristen informatie, enkele winkels en dokterspraktijken zijn op loopafstand aanwezig. Natuurlijk is er ook geen tekort aan restaurants en bars, ze serveren lokale vis specialiteiten, maar een portie friet hoeft u ook niet te missen. Na zonsondergang trekt iedereen naar diverse clubs en bars zoals: Oficina Bar, Flic Flac,  Manoel 's Jazz Club, of de populaire strand disco O Bote.

Niet alleen de kinderharten zullen sneller kloppen tijdens een bezoek aan de top natuur bestemming van Carvoeiro. Op zo'n 700 meter ten oosten van het centrum liggen de pittoreske rotsformaties Algar Seco.
 De grotten en torentjes in de okerkleurige zandsteen rotsen lijken gemaakt door een kunstenaar. Dankzij het ​​kristalheldere water van de baai kunt u hier erg goed duiken.
Verder naar het oosten het strand, Praia da Marinha, dit natuurlijke strand kunt u ook tijdens een boottocht bewonderen.

Het kleine stadsstrand is in de zomer vaak overvol. Vale de Centianes is de meest populaire baai van Carvoeira en ligt op zo'n twee kilometer van het centrum. Hier kunt u heerlijk zonnen en het glasheldere water biedt aangename verkoeling. De aanwezige rotsen beschermen u zelfs in het najaar voor de koele winden. Carvalho, Benagil zijn kleine stranden op zo'n vier kilometer ten oosten van Carvoeira, de bizarre rotsformaties geven de beschermde baaien een bijzondere flair. In Benagil kunt u af en toe de vissers gadeslaan tijdens hun werkzaamheden. Marinha is echt een plaatjes baai en uitermate geschikt voor kinderen.
Een wandeling langs de rotsachtige kust is ook de moeite waard.