Ferragudo en Praia da Rocha in de Algarve

Praia da Rocha
Valse bescheidenheid kent men niet in Praia da Rocha, de badplaats gelegen voor de havenstad  Portimão (62 km van Faro) ligt immers aan de grootste en mooiste zandstranden van de Algarve. In de jaren '30 vlogen ooit rijke inwoners van Lissabon per watervliegtuig naar Praia da Rocha. Later ontstond boven de gouden rots een modern toeristenoord met alles erop en eraan, helaas inclusief zeer zichtbare wolkenkrabbers op de achtergrond. Men is zelfs verder gegaan, onder het oude deel met zijn levendige boulevard gelegen aan de monding van de Rio Arade werd een moderne jachthaven aangelegd, inclusief een palmenstrand. Het reeds indrukwekkende strand werd daardoor zelfs met enkele honderden meters verlengd. Door de nieuwe jachthaven werd het aantal restaurants en bars verdubbeld en de jetset kwam teru naar Praia da Rocha. Portimão met ongeveer 40.000 inwoners de tweede grootste stad van de Algarve, is een aantrekkelijke shopping center. Op de onlangs aangelegde wandelpromenade, omzoomd door palmen, kunt u nog gegrilde sardientjes eten.
Aan de andere oever van de Rio Arade heeft men de kerk in het midden van het dorp gelaten. De parochiekerk van Ferragudo torent hoog uit boven de witte huizen van het nog rustige vissersdorp met kleine, kronkelende straatjes. Of u tijdens uw vakantie nu verblijft in Praia da Rocha of in Ferragudo, u kunt het gebergte van de Serra de Monchique relatief snel bereiken. Bij helder weer kunt u omhoog rijden naar Fóia, gelegen op een hoogte van 902 meter en genieten van het prachtige uitzicht over de kust van Faro naar Sagres. Natuurlijk moet u ook een bezoek brengen aan het romantische kuuroord Caldas de Monchique.
Naast het reeds geroemde strand van Praia da Rocha, is er het ook voor kinderen aantrekkelijk strand Praia Grande, gelegen aan de voet van het kasteel van Ferragudo. Verder in de richting van Carvoeiro betoverende baaien zoals, Praia dos Caneiros.